داستان #پینوکیو-قسمت اول
ماجرای پینوکیو ماجرای بشریت ،ماجرایی که ما رو به سمت ملاقات با خود هدایت میکند.
از جمادی مردم و نامی شدم
ازنما مردم زحیوان سر زدم
مردم از حیوانی و ادم شدم
پس چه ترسم کی زمردن کم شدم
مولانا
شاید شما هم مثل من بارها این جمله رو شنیده باشید ،پینوکیو بعد چهل قسمت آدم شد اما تو نشدی!!
آیا به واقع ماجرای آدم شدن ما در همان بدو خلقت به پایان رسید یا اینکه این راه همچنان در مسیر رشد و تعالی ادامه دارد؟
آیا سر رشته خلقت انسان از حضرت آدم شروع شد؟
و به همین دلیل چون اولین آفریده ازنوع بشرآدم بود ما هم به خودمان لقب آدم را میدهیم؟
به هر حال شرح و تفسیر خودم رو از داستان با تعریف نقش ها و نمادها در این داستان شروع میکنم.
و تاکید بخصوص من کارتن پینوکیو است به این دلیل که خیلی ها از نسل من ماجرای پینوکیو را در تلویزیون وبا این کارتن میشناسند.
نقش ها
پدر ژپتو= خالق
فرشته مهربان=نفس مطمئنه
جوجه اردک= نفس لوامه
روباه مکار=نفس اماره
گربه نره= نفس مزینه
یادتان هست وقتی پدر ژپتو پینوکیو را ساخت ،ازاولین اقداماتی که انجام داد چه بود؟
رفت کت خود را فروخت و برای پینوکیو کتاب خرید و او را به مدرسه برد چون میخواست او علم بیاموزد .
اما در مسیر مدرسه گربه نره و روباه مکار او را فریب داد ند و به نمایش خیمه شب بازی( بخوانید تلویزیون ) بردند و او را به صاحب نمایش خانه فروختند!!-ماجرای دیزنی لند که بعدا اشاره خواهم کرد-
یاد سوره علق و اولین ایات وحی به رسول خدا افتادم.
آنجا که خداوند فرمود:
بخوان به نام پروردگارت که آفرینش را آغاز کرد ( از عدم بوجود آورد)
آدمی را از خونی بسته ایجاد نمود . بخوان - و آن پروردگار بسیار بخشنده ات - همان کسی است که نوشتن را بیاموخت و الهام فرمود - آدمی را به آنچه نمی دانست دانا ساخت .( علق ۱-۵ )
همچنین پروردگار درآغاز سوره الرحمن میفرماید:
خدای مهربان قرآن را ( به پیامبر ) یاد داد- و انسان را خلق کرد و به او سخن گفتن آموخت .
پینوکیو ,ماجرای ,آدم ,داستان ,رو ,قسمت ,را به ,و به ,او را ,آدمی را ,پینوکیو قسمت

درباره این سایت